СИЛАТА НА РАЗУМА

СИЛАТА НА РАЗУМА
Година на издаване: 
2008
Превод: 
Огнян Дъскарев
ISBN: 
954-978-8585-06-4
Брой страници: 
176
Цена: 
12

Терористичните атаки на 11 септември 2001 г. и лицемерното поведение на световната левица след тях провокираха Ориана Фалачи да напише това, което стотици милиони мислят, но се страхуват дори да изрекат. Европа спи вцепенена като Троя. Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро - ислямска колония, а Италия е нейният преден пост. Синовете на Аллах нямат равни в изкуството на нахлуването, завладяването, подчиняването. Но не ислямският тероризъм, а плодовитите утроби на мюсюлманските жени и масовата ислямска имиграция превръщат Европа в Еврабия. 

Страхът в съвременната Еврабия прави от водачите предатели; от либералите – певци, прославящи исляма; от бранителите на свободата на мисълта и словото – промивачи на мозъка на нашето общество. После джамиите заглушават звъна на камбаните…

 Днес за европейците е по-важно да оцелеят, отколкото да живеят. Оцеляването има нужда от страст, но повече се нуждае от разум. Европа трябва да си възвърне Силата на Разума.

 След публикуването на „Силата на разума” през 2004 г. в няколко европейски страни срещу Фалачи бяха заведени  дела за расизъм и ксенофобия. Тя получи и безброй смъртни заплахи – като световно име беше световна мишена. Не влезе в затвора и не стана жертва на атентат – през 2006 г. почина от болестта, с която се бореше през последните години на живота си. За  да се прероди в своя средновековен съгражданин от Флоренция Мастро Цеко, с когото започва и завършва тази страстна и безкопромисна книга.

 

 

Повече за автора: 

Ориана Фалачи

Ориана  Фалачи (1929-2006) е родена на 29 юни 1929 г. във Флоренция. През половинвековната си журналистическа кариера интервюира световни политици като Голда Меир, Ариел Шарон, Индира Ганди, Дън Сяо Пин, Фидел Кастро, аятолах Хомейни, шахът на Иран Пахлави, етиопският император Хайле Селасие…

Прочети: 
  • Не ми харесва да казвам, че Троя гори

    Че Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро ислямска колония, а Италия е преден пост, крепост на тази колония. Защото това значи, че Касандра наистина говори напразно, че въпреки вика й, пълен с болка, слепците остават слепи, глухите – глухи и разбудените съвести отново потъват в сън. И хората като Mastro Cecco умират безсмислено. Но това е истината. Пожарът се разпространява – от проливите на Гибралтар до фиордите на Сорой, от скалите на Дувър до плажовете на Лампедуза, от степите на Волгоград до долините на Лоара и Тоскана. Във всеки от нашите градове има втори град.