Умберто Фонтова

Умберто Фонтова

Умберто Фонтова (1954-   )е роден в Хавана, Куба, през 1954 г. Когато е на 7 години, семейството му емигрира от „Острова на свободата”. Умберто израства в Ню Орлийнс, в чиито университет завършва политически науки.

Има докторска степен от Университета в Тюлейн като изследовател на политическите процеси в Латинска Америка. Автор на Родео в морския ад (2001), Опасен лов в Луизиана (2003). Третата му книга Фидел: любимият тиран на Холивуд (2005) го прави световноизвестен.

През пролетта на 2007 г. Истинският Че Гевара и полезните идиоти, които го обожествяват затвърждава славата на Фонтова като дълбок познавач и страстен разобличител на кубинския комунизъм.

Книгите на автора

Четиридесет години след смъртта на Че Гевара ликът му все още може да се види навсякъде. Представят го като мъченик на революцията, жертвал живота си, за да помогне на бедните в Латинска Америка. Списание „Тайм” го обяви за една от личностите-икони на ХХ век, Холивуд направи филм за него, звезди като Анджелина Джоли, Мадона, Карлос Сантана, и др. носят фланелки, бижута или татуировки с неговия лик. 

Истината е...