Глен Бек

Глен Бек

Глен Бек е роден в Маунт Върнън, Вашингтон, през 1964 г. Американски телевизионен и радио журналист и продуцент, консервативен политически коментатор и предприемач. Автор на шест бестселъра от класацията на New York Times. Основател и главен изпълнителен директор на Mercury Radio Arts, мултимедийна продуцентска компания за радио, телевизия и издателска дейност. Пламенен защитник на традиционните американски ценности, което дава повод на критиците му да твърдят, че разпространява конспиративни теории и използва подстрекателска реторика с цел по-висок рейтинг.

След като през 2011 г. напуска Fox News, Глен Бек стартира проекта си TheBlaze. В момента води едночасова следобедна програма и тричасово сутрешно радиошоу, излъчвани по TheBlaze.

Книгите на автора

Малко автори биха се осмелили да публикуват толкова критично – и същевременно обективно вярно! – резюме на религия, изповядвана от една пета от населението на света. В кратката си, изцяло базирана на документирани факти книга, Бек показва „обратната страна“ на исляма. Той прекрасно обяснява връзката между салафизма (пречистването на исляма) и ислямизма (използването на насилие, за да се наложи шериата на цели...