Нацията новатор

Нацията новатор
Година на издаване: 
2010
Превод: 
Огнян Дъскарев
ISBN: 
978-954-8585-20-0
Брой страници: 
280
Цена: 
14 лв.

 Това е книга за новаторството и предприемачеството. И за това как страна, малка като Израел, е олицетворение и на двете: най-много иновации и предприемачество в днешния свят има в еврейската държава. Страна със 7.1 млн. население, до скоро мишена на терористи-самоубийци и ракети, сега привлича рискови капиталови инвестиции колкото Великобритания и повече от Франция и Германия взети заедно. Днес Израел има повече компании в световния индекс на технологичните компании NASDAQ от всяка друга страна с изключение на САЩ. „Нацията новатор” е документално изследване, но и своеобразна мозайка от аргументи и разкази. Авторите се вглеждат в историята и културата на Израел и дават примери с множество стартиращи израелски фирми, за да покажат източниците и проявленията на творческата енергия на неговия народ. Те са няколко, но според тях водеща е chutzpah – необичайната склонност на израелците да отхвърлят приетото, харесваното, установеното, да се противопоставят на властта и да подкрепят противоположното.             Но макар Сенор и Сингър да се възхищават от неразказаната история за икономическите постижения на Израел, те разказват и за области, в които страната изостава. Изследват и заплахите за продължаващия успех на Израел, повечето от които ще изненадат читателя, защото международния печат не се занимава с тях.             Задължително четиво за всички експерти и непрофесионалисти, които се интересуват от Израел и Близкия изток.

Повече за автора: 

Сол Сингър

Сол Сингър е колумнист и бивш редактор на уводната страница на Jerusalem Post. Автор на „Сблъсъкът с джихада: борбата на Израел и светът след 11 септември” - задължително четиво за всички, които се интересуват от Близкия изток”.

Дан Сенор

Дан Сенор е старши научен сътрудник, изследващ Близкия изток, в Съвета за международни отношения. Той се занимава с политически и бизнес анализи, бивш старши съветник по международните въпроси на американското правителство в Ирак, съветник по международна политика и комуникации в Сената на САЩ. Учил е в Израел и в Harvard Business School, пътувал е из целия Арабски свят.

снимки oт премиерата: 
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор
Нацията новатор