ВРЕМЕТО НА УБИЙЦИТЕ

ВРЕМЕТО НА УБИЙЦИТЕ
Година на издаване: 
2004
Превод: 
Огнян Дъскарев
ISBN: 
954-91541-6-5
ISBN: 
978- 954-91541-6
Брой страници: 
248
Цена: 
14 лв

„Времето на убийците” е политически трилър от най-висока класа – и още по-въздействащ, защото е истински. Това са най-мрачните страници от новата история на България, които техните автори желаят завинаги да останат непрочетени. Това е книгата за „българската следа”. Това е истината за участието на комунистическите тайни служби в покушението срещу папа Йоан Павел ІІ. Зашеметяващ коктейл от милиарди долари, могъщи банки, мъже с неопетнена репутация, масони, висши военни, финансисти от Ватикана, терористи, убийци, източни и западни разузнавателни служби, който ще ви остави без дъх. 

Държавна сигурност вероятно е превеждала тази книга – за служебно ползване през 80-те. Но българският читател за първи път се докосква до нея. И може сам да си състави мнение както за историята, така и за авторката, която четиридесетгодишинте познават като “агент на ЦРУ и фалшива журналистка, която умишлено превърна истината в безкраен, многоцветен, съскащ фойерверк от лъжи и клевети, насочени срещу социалистическа България, срещу българите и техните исторически традиции на непоколебими последователи на най-светлите и хуманни принципи на свободата, демокрацията и прогреса”.

След двадесет и пет години двеста и петдесетте страници премълчавана история излизат на български благодарение на Издателска къща „МаК”.

 

 

Повече за автора: 

Клеър Стърлинг

Клеър Стърлинг (1919-1995) е родена в Куинс, Ню Йорк през 1919 г. Учи икономика в колежа в Бруклин и журналистика в Колумбийския университет, където се дипломира с отличие през 1945 г.