Имън Бътлър

Имън Бътлър

Д-р Имън Бътлър е доктор по философия, икономика и психология от Университета „Сейнт Андрюс”. Директор и съосновател на водещия пропазарен британски мозъчен център Институт „Адам Смит”, вицепрезидент на Обществото Монт Пелерин - международна организация на видни икономисти и предприемачи, основана през 1947 г. от Нобеловия лауреат Фридрих фон Хайек.

 Д-р Бътлър е автор на публикации и изследвания, които третират теми от икономиката през психологията до политиката. Неговите популярни въведения към трудовете на Милтън Фридман, Фридрих фон Хайек и Адам Смит са настолни книги за либералните икономисти и изследователи по цял свят. В „Най-добрата книга на пазара” (2008) накратко обяснява как работи пазара по начин, „който дори политиците могат да разберат”. „Алтернативен манифест”(2010) е провокацията на д-р Бътлър към най-добрите британски политически коментатори да съставят план от 12 стъпки за спасяване на Великобритания от вредните навици на нейното правителство.

Книгите на автора

Най-доброто публикувано досега въведение към творчеството на Адам Смит. На 112 страници директорът на Лондонския институт „Адам Смит” Имън Бътлър дава на просветения български читател синтезирана и в същото време задълбочена представа за двата основни труда на Смит – „Богатството на нациите” и „Теория на моралните чувства”, в които той се опитва да установи до каква степен човешките същества...