Иван В. Симеонов

Иван В. Симеонов

Иван Симеонов (1926-   ) е от последните ( а може би първите?) новоапостоли на вярата, надеждата и любовта. Всичко, което е написал, има за цел да освободи духовното съзнание на човека, за да усети той божествената искра в себе си, единосъщата, но никога една и съща вечност. Истински духовен аристократ, Иван Симеонов  тъче сънища с цветовете на вечността. 

Сред книгите му са: „Сезони на един живот”(поезия, 1991), „Любовта и Саломе” ( пиеса, 1998), „Видения в светлината” (поезия, 2000), „В търсене на Бога” (поезия, 2003). „Завръщането на блудния син” (2006) е fткровение за ставащото във вътрешния свят на човешката душа, устремила се към просторите на Свободата.

 

 

Книгите на автора

Иван Симеонов е от последните ( а може би първите?) български новоапостоли на вярата, надеждата и любовта. Всичко, което е написал, има за цел да освободи духовното съзнание на човека, за да усети той божествената искра в себе си, единосъщата, но никога една и съща вечност. Няма универсален ключ към поетичната му проза: всеки трябва да разчита на интуицията си, за да достигне до нейния смисъл.

Завръщането на блудния син...