КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ ГРАНИЦИ:безспорният морален казус за индивидуалните права

КАПИТАЛИЗЪМ БЕЗ ГРАНИЦИ:безспорният морален казус за индивидуалните права
Издател: 
Издателска къща „МаК” ООД
Година на издаване: 
2012
Превод: 
Алина Братанова
ISBN: 
978-954-8585-31-6
Брой страници: 
240
Цена: 
12 лв.

Въпреки малкия си обем, тази книга съдържа огромна информация от сферите на историята, философията и икономиката. Тя събира в един-единствен аргумент – на индивидуланите права - критическите философски и морални принципи, необходими да се разбере и приеме капитализмът.

„Капитализъм без граници” отрича всички форми на правителствена намеса в икономическите или личните дела на човека. Изложението й не e балансирано, а обективно. Под „обективно” авторът Андрю Бърнстийн разбира „базирано на факти”. И тъй като в много случаи фактите са поразително еднозначни и не може да бъде изтъкнат никакъв рационален аргумент, който да доказва превъзходството на етатизма, съдържанието на книгата е безкомпромисно прокапиталистическо.

Запазването и увеличаването на инвдивидуалната свобода зависи от продължаващото съществуване на капитализма, вярва Бърнстийн. Всички читатели по света, които искат да запазят собствената си свобода или по-скоро да я придобият, са призовани  да разберат и разпространяват съдържанието на тази книга.
 

Повече за автора: 

Андрю Бърнстийн

Андрю Бърнстийн е автор на редица книги  по философски и литературни въпроси. Редовно изнася лекции в американски университети като Харвард, Станфорд, Военната академия в Уест Пойнт, Университета в Чикаго, и много други.