Андрю Бърнстийн

Андрю Бърнстийн

Андрю Бърнстийн е автор на редица книги  по философски и литературни въпроси. Редовно изнася лекции в американски университети като Харвард, Станфорд, Военната академия в Уест Пойнт, Университета в Чикаго, и много други.

Популярен лектор и гост-коментатор в телевизионни и радиопредавания на теми като ролята на ценностите в човешкия живот, необходимостта от герои в нашето общество, прилагането на философските принципи в широк спектър от културни / политически теми.

Д-р Бърнстийн е гостуващ професор по философия в Marist College, преподавал е в Pace University и Marymount колеж (който го избира за учител на годината - 1995 г.). Често изнася лекции по философия на конференции из Съединените щати, Канада, Англия, Белгия, Норвегия, Хонконг и Бермудските острови.
Негови есета са публикувани в The San Francisco Chronicle, The Chicago Tribune,The Washington Times, и много други.
 

Книгите на автора

Въпреки малкия си обем, тази книга съдържа огромна информация от сферите на историята, философията и икономиката. Тя събира в един-единствен аргумент – на индивидуланите права - критическите философски и морални принципи, необходими да се разбере и приеме капитализмът.

„Капитализъм без граници” отрича всички форми на правителствена намеса в икономическите или личните дела на човека. Изложението й не e баланси...