Ленард Пийкоф

Ленард Пийкоф

 Роден в Уинипег, Канада, през 1933 г.  Канадско-американски философ, обективист и близък сътрудник на Айн Ранд, която го определя за свой интелектуален наследник.

Пийкоф е професор по философия, водещ на национално радио токшоу, което популяризира философията на Айн Ранд (1995-1999). Чест лектор на конференции на инвеститори и финансисти, пред които обяснява философските основи на капитализма. Съосновател на института Айн Ранд през 1985 г.

Автор на книгите  „Зловещите паралели“ (1982), „Обективизмът:философията на Айн Ранд“ (1991),  „ДИН: Защо светлините на Запада угасват“ (2012), където ДИН е акроним на Дезинтеграция-Интеграция-Неправилна интеграция; „Германия на Хитлер“ (2014).

Книгите на автора

 

В тази дългоочаквана от ценителите на Айн Ранд книга д-р Ленард Пийкоф, посочен от Ранд за неин наследник и най-виден тълкувател, разкрива абстрактните основи на обективизма и неговите практически приложения в ежедневието. Той разглежда всеки клон на философията, който е признат от Ранд, и всеки философски въпрос, който тя е считала за важен – от сигурността до...