ОБЕКТИВИЗМЪТ: ФИЛОСОФИЯТА НА АЙН РАНД

ОБЕКТИВИЗМЪТ: ФИЛОСОФИЯТА НА АЙН РАНД
Издател: 
Издателска къща МаК
Година на издаване: 
2021
ISBN: 
978-954-8585-39-2
Брой страници: 
496
Цена: 
20 лв.

 

В тази дългоочаквана от ценителите на Айн Ранд книга д-р Ленард Пийкоф, посочен от Ранд за неин наследник и най-виден тълкувател, разкрива абстрактните основи на обективизма и неговите практически приложения в ежедневието. Той разглежда всеки клон на философията, който е признат от Ранд, и всеки философски въпрос, който тя е считала за важен – от сигурността до парите, от логиката до изкуството, от измервателните параметри до секса. Настоящата книга е първото изчерпателно изложение на нейната философия

Илюстрирани с цитати от нейните публикувани книги и допълнени с изобилен нов материал, който Айн Ранд е привеждала в частните си разговори с Пийкоф, тези разбираеми, необоримо аргументирани глави, обясняват обективизма – и неговият създател – с впечатляваща яснота.

Страхотно интелектуално преживяване очаква всеки читател, който реши да се запознае с философията на Айн Ранд под ръководството на Ленард Пийкоф.

 

 

 

Както следва да бъде при всеки един трактат по обща философия, тази книга не е писана за академична аудитория, а за човешки същества, и може да бъде разбрана от обикновения читател. Но ще му бъде по-лесно, ако все пак прочете първо „Атлас изправи рамене“ и „Увод в обективистката епистемология“ на Айн Ранд.

Повече за автора: 

Ленард Пийкоф

 Роден в Уинипег, Канада, през 1933 г.  Канадско-американски философ, обективист и близък сътрудник на Айн Ранд, която го определя за свой интелектуален наследник.