ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА

ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА
Издател: 
Издателска къща МаК ООД
Година на издаване: 
2011
Превод: 
Огнян Дъскарев
ISBN: 
978-954-8585-22-4
Брой страници: 
292
Цена: 
16 лв.

Крайно интересна и провокационна енциклопедия на американското левичарство. В „Обединени в омразата” Джейми Глазов дава подробно, увлекателно и отлично документирано обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Този почти вековен съюз избуя с нова сила след 11 септември 2001 г., когато ислямисткият култ към смъртта се превърна в най-големия враг на Запада. През целия ХХ век западната левица подкрепяше тоталитарните машини за унищожение „Обединени в омразата” цели да попречи на подобна подкрепа и през ХХІ век.

 

Джейми Глазов енергично разобличава трайната привързаност на крайната левица към омразата, насилието и нетолерантността. В интерес на коректността той не пропуска да направи разграничение между левите политици и дейци, стремящи се към авторитаризъм и потисничество, и борците за социална справедливост - противници на тоталитаризма. Със следователски умения авторът анализира как и защо левите радикали винаги приемат с благоговение кървавата жестокост на марксистките диктатури.

 

Тази книга е. задължителна за американските и европейските политици, които трябва да осъзнаят ислямските планове и стремежи за тоталитарно господство, убедително разобличени от Глазов. Но всъщност е за всеки, който вярва в истината, закона и в надеждата за оцеляването на човешкия род.

 

 

Повече за автора: 

Джейми Глазов

Джейми Глазов е роден в 1966г. в Москва. Родителите му са активни дисиденти, които печатат и разпространяват антисъветска литература - Самиздат. През 1972 г. семейството имигрира в Халифакс, Канада.

Прочети: 
  • Откъс от Глава десета „ДА МРАЗИШ ЖЕНИТЕ”

    Вярата, че жените са низши създания осигурява теологическо оправдание за насилието срещу тях от мига на рождението им. В големи региони в Близкия изток новородените момичета са нежелани. Когато запитат един баща колко деца има, той отговаря само с броя на синовете си; човек трябва специално да го попита дали има дъщери, за да научи броя на всичките му деца.