ЗДРАВЕЙ, ОРЪЖИЕ - Презумпцията на здравия разум

ЗДРАВЕЙ, ОРЪЖИЕ - Презумпцията на здравия разум
Издател: 
Издателска къща „МаК” ООД
Година на издаване: 
2011
Превод: 
Веселина Русинова
ISBN: 
978-954-8585-25-5
Брой страници: 
374
Цена: 
8 лв.

По света има много глупаци с право да гласуват. И на високи постове. И с много звезди на пагоните, но не и с много ум. Може би това е причината да тържествуват глупостта и некомпетентността? Да има толкова безсмислени ограничения върху притежението, носенето и използването на късоцевното оръжие от законопослушните граждани?

В „Здравей, оръжие: презумпцията на здравия разум” авторът пледира за легализация на огнестрелното оръжие като най-ефективен път за борба с придобиващата заплашителни размери въоръжена престъпност. Но това е книга не само за оъжието и престъпността. Това е книга за глупостта, заради която цивилизованият свят ежегодно губи стотици хиляди човешки животи.

За Александър Никонов глупостта е повече от грешка, тя е съучастие в престъпление. Всъщност централна тема в цялостното му творчество е противопоставянето на глупостта от позициите на здравия разум.

Аргументацията на автора в полемиката със „забранителите” се базира на авторитетни социологически изследвания и обширен фактологически материал, и е толкова убедителна, че не оставя място за съмнение: гражданите не трябва да бъдат лишавани от възможността да защитават с оръжие живота, имота и честта си – собствените и тези на своите близки.

Само най-изпадналите страни в света забраняват оръжието. Така слагат кръст на собственото си бъдеще.

 

Повече за автора: 

Александър Никонов

Александър Петрович Никонов (1964 Москва) - руски журналист и писател-публицист. Работил в „Московский комсомолец”, „Труд”, „Огонёк”, и др. руски периодични издания. Носител на авторитетни журналистически награди. Като либертарианец активно се застъпва за легализация на проституцията, леките наркотици и късоцевното оръжие.